INFORMARE DE PRESĂ

Astăzi 06.05.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel:
– 523 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu
– 478 de persoane se află în carantină
– 2.032 de persoane au ieșit din carantină
– 13.449 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu
– 57 de persoane vindecate
– 132 persoane confirmate pozitiv
– 2 decese

Dintre persoanele confirmate pozitiv, vă aducem la cunoştinţă faptul că la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova sunt internate 23 de persoane care lucrează în cadrul MAI, respectiv de 21 de jandarmi, 1 poliţist şi 1 poliţist de frontieră. Totodată, sunt izolate la domiciliu 105 cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (69 jandarmi, 21 polițiști, 14 polițiști de frontieră și 1 pompier).

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, în cursul zilei de ieri, 5 mai, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare în cazul a peste 1.000 de persoane, fiind totodată controlate aproximativ 80 de societăţi comerciale.
Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, dar şi pentru alte fapte comise în acest context, forţele de ordine au aplicat peste 120 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 210.000 de lei.

Instituția Prefectului – Județul Dolj